2013. október 9., szerda

Majonézes burgonya saláta

Elég gyakran készítem a burgonya ezen variációját.
Nagyon szívesen eszi a kis családom! ;)
Hozzávalók:
kb. 1 kg burgonya
4 tojás (kevesebb vagy több is lehet)
2 doboz tejföl. ill. nagyjából 4 dl-nyi
min. 2 dl majonéz-de, ha több az sem baj
1 fej lila hagyma
fél citrom leve
1-2 ek. 10%-os ecet
cukor ízlés szerint-én személy szerint kicsit édesebben készítem
továbbá, só a burgonyára, a főzés során
és bors(fehér vagy fekete) a salátába
Elkészítés:
A tojásokat forró vízben, 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük.
A burgonyát meg pucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
Míg hűl a burgonya, a hagymát csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, melybe a salátát készítjük.
Ráöntjük a citrom levét-ez kicsit elveszi majd az erős ízét-, és a cukrot is hozzáadjuk.
Miután egy kicsit állni hagytuk, jöhet az ecet, a tejföl, a majonéz és a bors.
Átkeverjük.
A kihűlt burgonyát hozzákeverjük és a közben megpucolt és felkockázott tojásokat is óvatosan beleforgatjuk.
Frissen, vagy lehűtve tálaljuk sültekhez, rántott húsokhoz, fasírtokhoz.
Hidegtálak készítésénél is bátran alkalmazzuk! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése