2013. július 21., vasárnap

Tárkonyos újburgonya leves

Hozzávalók:
Új burgonya igény szerint
1 fej hagyma
2 szál répa
1 szál fehérrépa
1 leves kocka, kevés ételízesítő
olaj, só, fehér bors,
és a legfontosabb a tárkony :)
zeller levél és/vagy petrezselyem
a végére pedig pár kanál tejföl, ill. 1 csapott ek. liszt
Leves betét ajánlat: 2-3 maréknyi tészta, tarhonya vagy akár saját készítésű galuska.
                                                         

A hagymát nagyobb kockákra vágjuk és egy lábasba tesszük,
 a felkarikázott zöldségekkel együtt.
Meglocsoljuk olajjal, majd megdinszteljük, míg kellemes színt nem kap a sárgarépától.
Ekkor a már korábban előkészített és felkockázott burgonyát is rádobjuk, majd felengedjük vízzel, fűszerezzük.
Mikor majdnem kész beletesszük a tésztát, a zeller és/vagy petrezselyemlevelet.
Közben a tejfölben, egy merőkanál levessel együtt kikeverjük a lisztet és, ha már kész a tészta is, a levesbe keverjük.
Egy perc múlva el is zárhatjuk!
Nagyon kellemes nyári leves, csak ajánlani tudom! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése