2013. július 3., szerda

Darált húsos, tejfölös zöldbableves

Hozzávalók:
Min. 1/2 kg zöldbab
500 g darált hús, ki milyen hús fajtát respektál
1 fej hagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
liszt, olaj egy lazább rántáshoz
kevés piros paprika
só, bors, leveskocka, kevés ételízesítő, 1 kisebb babérlevél
3-4 ek. tejföl

Száraztészta 2-3 marékkal


Elkészítés:
A darált húst és a kockára vágott hagymát beletesszük egy fazékba. 
A hús saját zsírjában kicsit pirítjuk őket vigyázva oda ne égjen.
Ha a hús szárazabb nyugodtan engedjük fel előbb vízzel, tegyük bele az ételízesítőt, leves kockát, 
fekete borsot, babért és főzzük. 
Mikor a bab már majdnem puha, készítsük el a rántást, melybe a fokhagymát bele vágtuk, vagy fokhagyma nyomóval belenyomjuk.
Pirítsuk zsemleszínűre, tegyünk bele kevés pirospaprikát és keverjük a levesbe.
Ezután dobjuk bele a tésztát is.
Ha a tészta már majdnem kész, keverjük el benne a tejfölt és zárjuk el, mert a tészta fedő alatt még úgy is dagadni fog. 
Tálaláskor még gazdagíthatjuk tejföllel a tányérunkba 
vagy 
tehetünk bele pár csepp ecetet is.

  Szani konyhája a facebook-on is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése