2013. április 17., szerda

Karalábéleves májgombóccal

 Hozzávalók:
2-3 fej karalábé
4 ek. olaj
1 dkg cukor
6 dl tej
1 leveskocka
petrezselyemzöld, só, fehér bors
Házi készítésű májgombóc de a gyorsfagyasztott is megteszi.


Elkészítés:
Felkockázom a karalábét.
Felteszem az olajat a tűzre és rádobom a kevéske cukrot, majd a kockázott karalábét, kevergetés közben enyhén megpirítom.
Fél dl vízzel puhára párolom, fedő alatt, takarékon.
Majd felengedem 2-3 l vízzel, hozzáadom a leveskockát és a tejet, sózom, borsozom, összeforralom.
Ezután a májgombócot adom a leveshez, és 20 perc alatt készre főzöm.
A petrezselyem-zöldet adom utoljára, azzal már nem főzzük többet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése