2014. április 3., csütörtök

Ketcupos oldalas, medvehagymás burgonyasalátával


A Magazine Donna receptversenyén nyert grillserpenyőmet, ezzel az oldalassal avattam fel.
Az oldalasnak sosem lehet ellenállni főleg, ha ilyen ízletesen van elkészítve.
Nagyszerűen kiegészíti a húst az édeskés burgonyasaláta, na igen nehéz abbahagyni és a 
szaftra is rá-rá jár az ember :)
A serpenyő? Az egyenesen szuper! ;)

Hozzávalók:

sertés oldalas
kb. 1 1/2 dl ketchup 
kevés méz (nálam pitypang szirup)
zsiradék

a burgonya salátához:
1 kg burgonya
1 kisebb csokor medvehagyma
kevés lime vagy citromé
ecet
fehér bors-ízlés szerint
cukor- ízlés szerint



Elkészítés:
A húst daraboljuk, megtisztítjuk és besózzuk.
Egy grillserpenyőben zsiradékon, hirtelen megpirítjuk, majd egy ecsettel átkenjük ketcuppal, öntünk alá vizet és egy serpenyőre illő fedővel vagy alufóliával lefedjük, hogy szépen megpuhuljon.
Időnként átfordítjuk, átkenjük ketcuppal és, ha szükséges pótoljuk a vizet.
Mielőtt kész lenne, átkenjük mézzel is, hagyjuk lepirulni majd, ha már átesett a kóstolási tesztünkön és elég puha, elzárjuk. :)

Burgonya saláta:
A burgonyát felkockázzuk és sós vízben készre főzzük.
Míg föl, a medvehagymát felaprítjuk, egy tálba tesszük, hozzáadjuk a lime vagy citrom levét, a borsot, cukrozzuk és egy kevés ecetet ill. vizet is adunk hozzá.
A burgonyát leszűrjük és a hagymás egyveleghez keverjük.
Kihűtve tálaljuk! :)

Javaslat:
A medvehagyma hagyományos hagymával helyettesíthető.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése