2014. április 7., hétfő

Havasi gyopár


A Vidék íze magazinból néztem ki ezt a sütemény receptet és nem csalódtam. 
Beigazolódót, ahogy a cikkben is írták, attól kezdve, 
hogy valaki megkóstolja, ez lesz a kedvenc! :)


Hozzávalók:
A barna tésztáhgoz:
15 dkg liszt
5 dkg vaj
7 dkg cukor
1/2 cs. sütőpor
1 ek. tejföl
1 ek. kakaó
A fehért tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg vaj
25 dkg cukor
1 tojás
1/2 cs. sütőpor
3-4 ek. tejföl
Az összeállításhoz:
1/2 üveg baracklekvár
30 dkg dió(ez csökkenthető ;) )
A krémhez:
5 dl tej
3 púpos ek. liszt
15-20 dkg vaj 
( az eredeti recept 30 dkg ír de Én nem szeretem túl zsírosan a krémeket)
10 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor


Elkészítés:
 Összegyúrjuk a barna tésztát és a hűtőben egy órát pihentetjük.
Összeállítjuk a fehér tésztát is. 
Három egyforma részre osztjuk.
Cipót formálunk belőlük, majd egyenként kinyújtjuk és a tepsi hátoldalára simítjuk.
Megkenjük lekvárral, megszórjuk a durvára vágott dióval, 
majd ráreszeljük a barna tészta 1/3-át.
Ennek megfelelően készítjük el mind három lapot.
Csomómentesre keverjük a lisztet a tejjel, majd sűrűre főzzük a kétféle cukorral.
Amikor kihűlt, a puha vajjal habosra dolgozzuk.
A kisült lapokat megkenjük a vaníliás krémmel úgy, hogy a diós rész legyen felül.
Egy nap pihenő után szeletelve tálaljuk :)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése