2014. január 18., szombat

Tiramisu Gordon Ramsay-től


Az alábbi finomság a Szakácsmustra I. fordulójára készült, 
melynek háziasszonya Sass Erika, a  www.eletinfo.hu oldal gasztro bloggere.
Az aktuális téma, illetve szakács, akitől választani lehetett Gordon Ramsay.
Egyik kedvenc desszertemet választottam hát Tőle.
Gordon tiramisuja úgy készül, hogy a mascarpone-ba némi bor is kerül, melytől igazán különleges lesz az íze.
Nekem nagyon bejött! ;)
Az arányok persze ízlés szerint alakíthatóak, azaz csökkenthetőek!


Hozzávalók:
1 cs. babapiskóta, Kb. 24 db
500 g mascarpone
 (nálam ez  most házilag készült, 2 nagy pohár tejföl és 2 nagy pohár natúr joghurt keverékéből, melyekből textília segítségével kicsepegtettem a savót, pár óra leforgása alatt. )
2-3 csapott ek. porcukor
1 cs. vaníliás cukor vagy vanília eszencia
150 ml tejszín
1 adag kávé (kb. 4 személyes)
1 dl Marsala bor
 (nálam egy édes Merlot desszert bor, mert Marsalát nem kaptam )
A tetejére cukrozatlan kakaópor és reszelt csoki


Elkészítés:
 Lefőzzük a kávét és hűlni hagyjuk.
Előkészítünk egy tálat, amelybe a desszertünk kerül.
A mascarpone-hoz keverjük a cukrot.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot vagy eszenciát és nagyjából 2 ek. kávét.
 (aki többel szereti nyugodtan tegyen még)
Ezután hozzákeverjük a bort, végezetül a felvert tejszínt is óvatosan beleforgatjuk.
A kávét egy tálba öntjük és gyorsan megforgatjuk benne egyenként a babapiskótákat, 
azért gyorsan, mert hamar megszívják magukat.
A piskótákat tálba sorakoztatjuk, lehet egy de akár két rétegben is.
Amikor mind megvan, ráterítjük a mascarponés-tejszínes keveréket.
Majd a tetejére szitáljuk a kakaóport és ráreszelünk egy kevés csokit.
Tálalás előtt hűtőbe tesszük, legalább 30 percre.

Tálalási javaslat:
Édes, vörös desszert bor kíséretében , mely még jobban kiemeli különleges ízét!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése