2013. szeptember 18., szerda

Paradicsomszósz, főtt hússal és tört burgonyával

Nagyon szeretem a paradicsomszószt ebbe a menübe foglalva, mert egy ízletes, húsban gazdag leves mellé a második fogás már szinte adja magát.
Hozzávalók:
1 nagyobb paradicsom konzerv
liszt, olaj, piros paprika,  só, cukor, víz

Főtt hús, mely a legjobb, ha húslevesben készül a szósz mellé.
Ez lehet sertés, marha vagy éppen pulyka hús is.

0,5-1 kg burgonya
Elkészítés:
A lisztből, olajból rántást készítünk.
Amikor már szép aranybarna félrehúzzuk, beletesszük a pirospaprikát,
 a paradicsomot és 1-1,5 langyos vízzel felöntjük, majd jól elkeverjük, hogy csomómentes legyen és visszatesszük a tűzre, tartalék lángon.
Sózzuk és cukrozzuk, szánk íze szerint.
Míg fől a szósz, a burgonyát megpucoljuk és megfőzök, majd szűrés után összetörjük.
A közben elkészült paradicsomszósszal és főtt hússal, melegen tálaljuk.
Tipp:
A szószba tehetünk főzés közben, némi zeller levelet,ami pikáns ízt kölcsönöz neki!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése