2013. augusztus 7., szerda

Corn Dog

Egy kis csemege Amerikából, egyenesen az asztalunkra,
mely gyors, laktató és jópofa is egyben, családunk legnagyobb megelégedésére.
Miután a virsli elfogyott, még maradt egy kevés masszám, így párizsi szeleteket félbevágtam és megforgattam benne, ezért akár párizsi "panírozására" is alkalmas ;)
Hozzávalók:
1 kg virsli
20 dkg kukoricadara vagy kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
1 egész tojás
2-2,5 dl tej
1 tk. cukor

+ ízlés szerinti fűszerek de persze natúr is nagyon finom!
olaj a sütéshez
hurkapálcák ( virslinként egy fél)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a 
dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.
A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen! 
A hurkapálcára feltűzve kellene sütni  úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.
Szerintem sokkal egyszerűbb, ha pálca nélkül forgatjuk meg a virslit a masszába
és anélkül is sütjük, hisz a pálca miatt nem feküdne el az olajba
és lefolyhatna a massza.
Mikor papírtorlőre téve hűlt egy kicsit, akkor szúrjuk bele a pálcát úgy és annyira, 
hogy kényelmesen tudjuk enni a virslit és ne törjön le. :)


Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk :)




2 megjegyzés:

  1. Szia! Kezdenek tetszeni a receptjeid. Most végigböngészem ami számomra érdekesnek tűnik, de majd jövök még böngészgetni. Az a fasírt recept megfogott, lehet, hogy ma meg is csinálom. Köszi a recepteket. Üdvözöllek: Károly Julianna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Julianna!
      Megtisztelsz azzal, hogy olvasod a receptjeimet és köszönöm előre is a bizalmat! :)
      Ilyenkor érzem, hogy érdemes csinálni!
      Legyen szép napod és hétvégéd!
      üdvözlettel:Szani

      Törlés