2013. május 13., hétfő

Mascarpone házilag


Ha túl drágának gondolod a boltban kapható mascarpone-t, akkor készítsd el házilag!
Az így kapott mascarpone felhasználása megegyezik a boltban vásárolttal. 
Készülhet édesen süteményekhez vagy sósan, friss zöld fűszerekkel(rozmaring, bazsalikom stb.) különböző szendvics krémek alapjaként.
Kelt tésztákat tölteni is kiváló! :)


Hozzávalók:
450 g  tejföl
450 g  natúr joghurt 
ha lehet, magasabb zsírtartalmú terméket vegyünk
textil, vállfa, tál
Ebből a mennyiségből 250 g krémet kapunk. 
Több krémet igénylő süteményhez, használjuk 2 doboz nagy tejfölt és 2 d. joghurtot.
Megjegyezném volt, hogy csak tejfölt használtam ;)

Elkészítés:
Egy tálban összekeverjük  a hozzávalókat és egy textilbe töltjük.
A textil sarkait összekötjük.
Egy kis méretű fogasra helyezzük a kis batyunkat, alá pedig egy tálat teszünk, melybe zavartalanul csepeghetett a savó.

Ez a folyamat, 4-6 óra hosszat mindenképpen igényel, hogy végül elérjük a 
kívánt savómentességet jelentő állapotot.
Ha úgy alakul, hogy este felé állunk neki, akkor hűtőbe tároljuk, 
Így szűrőre és egy magasabb edényre is szükség lehet.
Mikor elkészült, csak tálba borítjuk és használhatjuk is.






2 megjegyzés: