2013. május 19., vasárnap

Mákparfé


Mákos finomság a fagyasztóból? Meggy? Lehet ez rossz??
Gyerekkoromba rengeteg mákfagyit ettem, de mostanában nem találkoztam vele a fagyizók kínálatában, ezért  nagyon megörültem ennek a receptnek!
Aki szereti a mákot és a fagyit az ki ne hagyja! ;)

  Hozzávalók:
500 ml tejszín (meggle cukrászhabot ajánlanám)
200 g darált mák
10 dkg cukor
2,5 dl tej
1 citrom leve v.  1 tk. citrom eszencia
Öntet:
1/2 üveg meggybefőtt
2 ek. cukor
1 ek. vaníliás puding

Elkészítés:
A tejből a cukorral és a citrom levével vagy az eszenciával makkrémet főzünk.
Hagyjuk kihűlni.
Felverjük a tejszínt és lyukas fakanál segítségével, óvatosan a kihűlt mákhoz keverjük.
Szilikon vagy  rendelkezésre álló formába töltjük és a fagyasztóba helyezzük.
Órák múlva tálra borítjuk.
Ha nehezen jön ki, a formát tartsuk óvatosan forró víz alá.
Mákkal megszórva, forró meggyöntettel tálaljuk.



Meggyöntet:
3 ek. meggylével és a cukorral kikeverjük a pudingot.
Hozzáöntjük a többi meggyléhez és sűrű kevergetés mellett besűrítjük.
Tegyünk félre pár szem meggyet a parfé díszítéséhez a többit keverjük az öntethez.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése