2013. április 26., péntek

Aznac keksz

           
                                                                      
                                                                          Hozzávalók:
15 dkg liszt
15 dkg zabpehely
15 dkg cukor
5 dkg kókuszreszelék
12,5 dkg vaj
3 evőkanál méz
2 evőkanál forró víz
1 teáskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
A száraz összetevőket összekeverjük egy tálban.
A vajat és a mézet összemelegítjük, majd a meleg vízben feloldott szódabikarbónát hozzáadjuk.
Ez kissé felpezseg és azt követően a száraz alapanyagokhoz keverhetjük.
A tésztából diónyi golyókat formázunk, amiket aztán kissé meglapítunk.
Előmelegített sütőben 180 ° C-on kb 8-10 perc alatt készre sütjük.

Nagyon ízletes keksz! Szuper nasi és a gyerekek uzsonnás dobozában is remek
vésztartalék lehet vagy gyümölccsel egy komplett uzsonna.
Kislányom nem rajong a házi édességekért-sajnos-, de ez nála is betalált! :) 
Csokidarabokkal még meglehet toldani a hozzávalókat! ;)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése